Vervoer in Belize

See the country up close

Reizen door Belize is relatief gemakkelijk en onderdeel van het avontuur zelf. Reizigers kunnen met het vliegtuig, de bus, de auto of per paard rondtrekken. Hieronder vind je een overzicht van de vele manieren om ons geweldige land te ontdekken.

Vluchten rond Belize - Sneller. Gemakkelijker. En wat een uitzicht.

De snelste en populairste manier om door en naar Belize te hoppen (reizen) is via de lokale luchtvaartmaatschappijen. Vooral als je verschillende landelijke locaties gaat combineren. Vluchttijden zijn gecoördineerd met de aankomst en vertrek van internationale vluchten voor nog makkelijker reizen en verkennen.

Rijden in Belize - Ontdek het land van dichtbij.

Rijden in Belize is een avontuur dat je kan testen, afhankelijk van waar je heen gaat. Huur een auto bij de internationale luchthaven van Belize of bij een plaatselijke autoverhuurbedrijf. Zorg dat je een kaart krijgt van Belize en een routebeschrijving naar je hotel. De hoofdwegen zijn nog van goede kwaliteit, maar vooral rond de Southcoast zijn de wegen onverhard en hobbelig.

Er zijn drie verharde snelwegen die via Belize lopen, die u kunnen krijgen waar u moet gaan. Zij zijn: de Phillip Goldson Highway, die tussen de Mexicaanse grens en Belize City loopt; de George Price Highway, rijdend tussen. Belize City naar de grens van Guatemala; en de Hummingbird Highway die naar zuid-Belize leidt.

Buiten de hoofdroutes is de bewegwijzering matig tot slecht. We raden je wel af om 's nachts zo min mogelijk te gaan rijden, omdat de wegen meestal niet verlicht zijn. Verdwaal je toch? Wees gerust. De lokale bevolking wijst je graag weer in de goede richting.


Watertaxi's rondom Belize - When the island calls, take a boat.

Boten, die lokaal bekent staan als watertaxi's, zijn het belangrijkste transportmiddel tussen de eilanden en het vasteland. Natuurlijk ook voor de hotspots in het barriererif.

Regelmatig varen watertax's op vaste tijden tussen Belize City, Caye Caulker en San Pedro.

Zeilen en cruisen rondom Belize - De open zee roept je.

Belize heeft enkele van de meest ongerepte natuurlijke schoonheden die je overal ter wereld vindt. Zeilen in Belize biedt een unieke ervaring met het grootste barrière rif in het westelijk halfrond. Letterlijk zijn er honderden tropische eilandjes voor de kust te verkennen. De drie grote atollen van Belize: Lighthouse Reef Atoll, Turneffe Reef Atoll en Glover's Reef Atoll. En de kristalheldere Caribische Zee.

Terwijl je met een cruisereis vaak niet alle tijd hebt om de ongelooflijke reeks aan ervaringen die beschikbaar zijn in Belize volledig te ontdekken, kun je toch nog veel bereiken in een aantal dagen. Belize is namelijk niet een heel groot land. Het lastige deel zit hem in het beslissen wat je wilt gaan doen en zien.