Top 5 duikspots in Belize

Het grootste barrièrerif van het noordelijk halfrond heet het Belize Barrier Reef. Hier kom je maar liefst 300 verschillende vis- en diersoorten tegen. Hoog tijd om de mooiste duikplekken op een rij te zetten.

Niet te missen

Natuurlijk staat de Great Blue Hole bovenaan de verlanglijst. Het gapende gat in het midden van het Lighthouse Reef. 125 meter diepe, ingestorte kalksteengrot met een diameter van 300 meter. Het is zelfs vanuit de ruimte te zien! Een dosis duikervaring en lef is wel nodig

Spectaculaire show

Op Glovers Reef drink je melk uit een kokosnoot. Het is de ultieme bestemming voor survivalers in de dop. In het Glovers Reef Atoll Marine Reserve vind je een spectaculaire onderwaterwereld. Je wordt omringd door verpleegsterhaaien, pijlstaartroggen, papegaaivissen en zee-egels.

Geschikt voor ieder duikniveau

Belize is de trotse beschermer van maar liefst 3 van de 4 gevonden atollen. Één van die atollen is Turneffe Atoll. Naast dat dit één van de grootste drie riffen van Belize is, heeft Turneffe als voordeel dat het geschikt is voor alle duikniveaus.

Diep in de zee…

Het krioelt van talloze verpleegsterhaaien en roggen bij Shark Ray Alley. Ze zwemmen nieuwsgierig om je bootje heen in het ondiepe, heldere water. Eenmaal onderwater spot je daarnaast grote groepen vissen en zelfs schildpadden.

Tot aan het randje

Er zijn ontelbaar veel kleine lage zandbanken aan het oppervlak van het koraalrif. Vanaf de haven loop je door de autovrije straten van Caye Caulker.  Loop eens door naar de rand van het eiland, waar het helderblauwe zeewater en het oogverblindende witte zandstrand te zien is. Stap op de boot, deze brengt je naar Split.. Een bekende duikspot en de plek waar Caye Caulker in tweeën is gesplitst door de orkaan Hattie!

Hebben wij jou geïnspireerd om deze duiklocaties te ontdekken? Bekijk dan de reismogelijkheden via onze website ontdekbelize.nl.