Op doorreis door Belize

Hieronder vind je een overzicht van reismogelijkheden naar en door Belize. In deze blog kun je inspiratie op doen voor jouw reis door dit fascinerende land.

Een tropische trekpleister

Een smal stuk land met diverse landschappen, zoals berggebied tot aan tropisch regenwoud en van hagelwitte stranden tot vruchtbare gronden. De echte trekpleister van dit land is het duiken en/of snorkelen in het kristal helderblauwe water. The blue hole is één van de beroemdste en spectaculairst duikersplaatsen ter wereld. Ben je op zoek naar meer avontuur? Dan biedt Belize goede mogelijkheden om de reis te combineren met een trip naar Guatemala en/of Mexico.

Diverse reismogelijkheden

Vanuit Guatemala kun je via Tikal naar Belize reizen. Een andere mogelijkheid is om vanuit Belize naar Mexico te reizen. Je kunt bijvoorbeeld met de watertaxi naar Chetumal reizen. Tevens kun je ook vanuit Belize overstappen in Panama-Stad. Maak er een citytrip van of blijf een tijdje op Panama.

3 vliegen in 1 klap

In Mexico breng je onder andere een bezoek aan de hoofdstad Mexico-Stad, Hierve el Agua en het Nationaal Park Palenque. Vervolgens reis je verder naar Guatemala. Guatemala staat bekend om haar eeuwenoude cultuur. Je kunt een bezoek brengen aan de indrukwekkende Mayastad Tikal. De rondreis eindig je in Belize. Tijdens deze rondreis heb je de hoogtepunten van de drie landen bezocht!