LEZERSREIS BELIZE - DUIKEN MAGAZINE 20 november t/m 4 december 2018

Als duiker ben je in Belize namelijk helemaal op de juiste plek! Voor de kust van Belize vind je het langste barriererif van het noordelijk halfrond en ook gelijk de populairste duikspot, namelijk de Great Blue Hole. Naast een aantal mooie duiken ontdek je tijdens deze rondreis ook de overweldigende natuur en cultuur in het binnenland van Belize, want dat mag je zeker niet missen. Maya-tempels, jungle, grotten: je krijgt het allemaal te zien! Daarna is het natuurlijk weer de hoogste tijd om te duiken. Je vervolgt je weg naar de noordelijke eilanden en misschien maak je hier wel je meest unieke duik ooit: the Great Blue Hole!

Dag 1 (20 november) - Amsterdam - Atlanta

We vertrekken vanuit Schiphol met Delta Airlines naar Atlanta. Hier slapen we 1 nacht voor we vertrekken richting onze eindbestemming: Belize!

Dag 2 (21 november) - Aankomst Belize City / Hopkins

Na een vlucht van ongeveer 3 uur komen we aan in Belize. Er staat een transfer klaar om ons naar onze eerste accommodatie te brengen: Villa Verano in Hopkins, waar we de komende drie nachten verblijven. We hebben in deze schitterende villa de hele benedenverdieping tot onze beschikking. Hopkins is een traditioneel dorpje met een Caribische sfeer gelegen aan de kust. De inwoners van Hopkins staan bekend om hun vriendelijkheid en gastvrijheid en wordt niet voor niets ‘De Vriendelijkste stad van Belize’ genoemd. Vanuit Hopkins zullen we de komende dagen kennismaken met de betoverende onderwaterwereld van Belize.

Rondreizen Belize

Dag 3 (22 november) - Duiken!

Vandaag staat een 2-tankbootduik op het programma! We varen in ongeveer een half uur naar het Belize Barriererif, het op één na langste barriererif ter wereld! De meeste duiken zijn driftduiken, waarbij de boot ons op veilige afstand volgt. Onderwater worden we getrakteerd op kleurrijke ‘walls’ en kloven, die het thuis zijn van murenes, kreeften, groupers en nog vele andere vissen. Wie weet komen we hier ook nog nurse sharks en adelaarsroggen tegen! We maken twee multi-level duiken van ca. 45 minuten. Voor drinken en snacks wordt natuurlijk gezorgd.

Rondreizen Belize

Dag 4 (23 november) - Eat, sleep, dive...repeat!

Vandaag staat er weer een mooie duikdag op het programma. De exacte locatie die we aandoen, houden we nog even geheim, maar het wordt ongetwijfeld weer een onvergetelijke duikdag! Wel een lange duikdag, want vandaag staan er 3 duiken op het programma.

Rondreizen Belize

Dag 5 (24 november) - Pook's Hill Lodge

Vandaag vertrekken we van Hopkins naar Pooks Hill Lodge. Hier verblijven we de komende drie nachten. Onderweg maken we een stop voor een mooie wandeling door de jungle. De wandeling komt uit bij een schitterende waterval, waar je een verfrissende duik kunt nemen. Pook’s Hill Lodge is een privé reservaat gelegen aan de voet van het Maya-gebergte, grenzend aan de Roaring Rivier en een natuurreservaat. Vanuit hier worden er verschillende excursies gedaan. Voor het eten wordt vanavond gezorgd en na het eten kan er gezellig geborreld worden aan de bar.

Pook's Hill Lodge

Dag 6 (25 november) - Excursie Xunantunich / ATM

Vandaag delen we de groep in tweeën. De ene helft gaat naar Xunantunich. Dit is een oude Maya stad gelegen op een indrukwekkende heuveltop in het uiterste westelijke deel van Belize aan de grens met Guatemala. De meest prominente ruïne van Xunantunich is de piramide genaamd ‘El Castillo’, die 40 meter boven het plein uitsteekt. Vanaf de top van deze piramide heb je een prachtig uitzicht op Belize in het Oosten en Guatemala in het westen. Het gehele complex bestaat uit 6 pleinen en 25 tempels en het grootste deel bestaat uit overblijfselen tussen het jaar 200 en 900. Na het bezoek aan de ruïnes staat nog een kanotocht op de planning.

De andere helft gaat de onderwereld van de Maya’s ontdekken in de Actun Tinichil Muknal grot. Je vertrekt vroeg in de ochtend, want alleen dan is de kans groot dat je als (één van de) eerste in de grot bent. Dit is een bijzondere ervaring, want zo beleef je de betoverende tocht nog intenser! Ga je later op de dag, dan wordt het al snel druk bij de grotten. In de grot maak je een onvergetelijk en avontuurlijk, ondergrondse tour. Reusachtige, glinsterende rotsformaties hangen aan het plafond en uit de grotbodem groeien indrukwekkende stalagmieten. Om bij de grotten te komen begin je met een 45 minuten durende wandeling door de weelderige jungle en steek je drie keer de Roaring rivier over. Let op; er zijn hier geen bruggen, dus zowel je kleding als je schoenen worden direct nat! In de grot ben je ook een groot gedeelte in het water en je baant je een weg door het water en over rotsen. Uiteraard word je voorzien van een helm met hoofdlampje! Totaal ben je ongeveer 2 uur in de grot en vertelt je gids de mysteries van de Maya-onderwereld. Hoogtepunt van de tocht is wel het geheel in tact gebleven skelet van een vrouw die in duizenden jaren terug is geofferd aan de goden van de Maya’s. Deze tocht is een bijzondere en onvergetelijke ervaring!

’s Middags hebben we de tijd aan ons zelf. Geniet van de rust met een goed boek, of maak een wandeling rondom het terrein van Pook’s Hill. Er zijn verschillende wandeltochten uitgestippeld door de jungle.

Rondreizen Belize

Dag 7 (26 november) - Excursie ATM (Actun Tinichil Muknal) en Xunantunich

Vandaag worden de excursies omgedraaid.

Na terugkomst op Pooks Hill staat de lunch klaar, waarna je de rest van de middag aan jezelf hebt. ’s Avonds eten we gezamenlijk.

Rondreizen Belize

Dag 8 (27 november) - Bezoek aan de Belize Zoo

Vanuit Pook’s Hill vertrekken we vandaag richting de kust. Onderweg maken we een stop bij de Belize Zoo.

Als je in de jungle nog niet alle hebt dieren gespot die je in Belize in het wild wilde zien, dan zul je ze hier tegenkomen! Dit is namelijk niet zomaar een dierentuin, het is een van de meest natuurlijke dierentuinen die er zijn. De dieren komen allemaal uit Belize zelf en worden opgevangen in hun oorspronkelijke leefomgeving. Het is een geweldige kans om de prachtige jungledieren te zien die in Belize leven. Alle dieren die aanwezig zijn in de dierentuin zijn inheems in de regio. Ze zijn niet gevangen uit het wild, maar opgevangen omdat ze wees geworden zijn, gered zijn van illegale handel of gefokt in gevangenschap.

We verblijven 1 nacht in Black Orchid Resort, voordat we morgenochtend vertrekken naar La Isla Bonita!

Rondreizen Belize

Dag 9 (28 november) - San Pedro

Vandaag laten we het vasteland achter ons en vertrekken we met Tropic Air naar Ambergris Caye. Hier verblijven we de komende 3 nachten bij Ramon’s Village Resort.

Ambergris Caye is het grootste eiland van Belize met een relaxte Caribische sfeer, parelwitte stranden, culinaire keuken, watersporten en vele onontdekte plekjes. De omliggende omgeving is perfect om te duiken en te snorkelen, er zijn meer dan 35 verschillende locaties waarbij Hol Chan Marine Reserve, Mexico Rocks, Shark Ray Alley de bekendste zijn. De meeste duikstekken zijn vanuit hier ook nog eens superdichtbij: binnen 5-10 minuten zit je bij het rif!

Ramon’s Village met bijbehorende duikschool is onze thuisbasis voor een paar mooie duiken die de komende dagen gepland staan.

Rondreizen Belize

Dag 10 (29 november) - Hol Chan Marine Reserve/ Shark Ray Alley

Vandaag staat helemaal in het teken van de onderwaterwereld. ’s Ochtends staat een snorkeltour naar Hol Chan Marine Reserve en Shark Ray Alley op het programma. Deze laatste locatie was vroeger de plek waar lokale vissers hun vangst schoonmaakten en het visafval overboord kiepten. Het geluid van de motoren van de boten wordt door de verpleegsterhaaien en roggen nog steeds geassocieerd met eten, waardoor het onderwater wemelt van deze indrukwekkende dieren. In de middag gaan we op pad voor een 2-tank bootduik op het Belize Barriererif.

Rondreizen Belize

Dag 11 (30 november)- Great Blue Hole

Het hoogtepunt van deze reis gaat vandaag gebeuren, namelijk de populairste duikplek van Belize: The Great Blue Hole. In het centrum van het Lighthouse Reef ligt het wereldberoemde Blue Hole Natural Monument, een onvergelijkbaar natuurwonder en een unieke duikervaring! Een diepblauwe perfecte cirkel gelegen midden in open zee. Deze duikplek is wel bedoeld voor gevorderde duiker omdat je minstens tot 45 meter diepte moet afdalen langs een steile wand totdat je bij de ‘grot’ bent waar je stalagmieten, stalactieten en als je geluk hebt rifhaaien tegen komt. Vanwege de diepte ga je na 8 minuten alweer beginnen aan de klim omhoog, maar het zal zeker een onvergetelijke duikervaring zijn. Vanaf Ambergris Caye Caulker is het ongeveer drie uur heen en drie uur terug naar de Blue Hole. Durf je de duik in de Blue Hole niet aan? Je kunt ook met de duikboot mee om te snorkelen. Er is genoeg te zien in de ondiepe binnenomtrek van het cirkelvormige rif. In de middag vertrek je moe maar voldoen weer naar je accommodatie in San Pedro. Je kunt de rest van de avond en de volgende dag relaxen op het eiland Ambergris Caye..

Rondreizen Belize

Dag 12 (1 december) - Caye Caulker

Na een goede nachtrust vertrekken we vandaag per ferry vertrek je naar het eilandje Caye Caulker. Dit is een tropisch paradijsje en het luieren lijkt hier uitgevonden. Niet voor niets lees je hier overal: “Go Slow”. We verblijven de komende twee nachten bij Iguana Reef Inn. In het noorden van Caye Caulker vind je het Caye Caulker Forest Reserve. Je vindt hier verschillende soorten vogels en dieren, maar ook mangrove dat groeit in het ondiepe water. Hier gaan we vanmiddag kajakken en onderweg gaan we op zoek naar zeepaardjes.

Rondreizen Belize

Dag 13 (2 december) - Relax dag of Manatees snorkeltour

Vandaag kun je ervoor kiezen om een dag helemaal niks te doen en te genieten van de heerlijk relaxte sfeer van Caye Caulker. Wil je toch liever iets doen vandaag: ga mee met de bijzondere snorkeltrip. Vanuit Caye Caulker kun je namelijk een bezoek brengen aan het gebied waar de Manatees (zeekoeien) leven. Heb jij het geluk om oog in oog te zwemmen met deze indrukwekkende zoogdieren?

Rondreizen Belize

Dag 14 (3 december) - Terugreis

Deze schitterende duikreis zit er nu echt op. Vanaf Caye Caulker gaan we terug naar Ambergris Caye met de ferry om onze vlucht te halen naar Belize City. Vanuit hier vertrekken we namelijk vandaag weer, via Atlanta naar Nederland.

Dag 15 (4 december) - Aankomst Schiphol

 

Bekijk de accomodaties, locaties en prijzen van deze reis op de website van ABC Travel door hier te klikken.