Leonardo Dicaprio opent luxe eco-resort in Belize

Komend jaar opent een bijzondere man een bijzonder hotel. Leonardo Dicaprio opent op Blackadore Caye de nieuwste groene hotspot van Belize. Op het 43-hectare privé-eiland opent Leonardo Dicaprio in 2018 het splinternieuwe resort.

De acteur is een fervent milieuactivist en kocht meer dan tien jaar geleden het tropische privé-eiland Blackadore Caye. Op het 43 hectare paradijselijke stuk grond opent Leonardo Dicaprio een luxe eco-resort met 68 villa's met ocean view en verkoopt hij 48 privéhuizen.

Alle villa's en huizen worden duurzaam gebouwd. Zo zijn ze gemaakt en ingericht met gerecyclede materialen en zijn alle woningen voorzien van zonnepanelen. In de organic keuken kun je gebruik maken van de ingrediënten uit de hotel moestuin en kun je water hergebruiken. Er komt een herbossingsproject en het herstel van het oorsprokelijke ecosysteem op het eiland. Naast het eco-hotel wil de acteur ook een onderzoeksstation plaatsen voor ecologische studies en wil er conferenties over klimaatverandering organiseren.

Heb jij je ticket al geboekt voor 2018? Bekijk hier de beste vluchtroutes.

bron: Tripnieuws
afbeelding: Denniston International Architects & Planners ltd. & Business Insider