Belize reis Gezondheid en veiligheid

 

 

Klaar voor uw volgende reis naar Belize? We hebben een nieuw Tourism Gold Standard-programma gecreëerd om u van aankomst tot vertrek een veilig gevoel te geven. Dit uitgebreide programma is speciaal gemaakt voor hotels, restaurants, touroperators en andere bedrijven om hun gezondheids-en veiligheidsnormen te verbeteren. Door deze nieuwe maatregelen en procedures te implementeren en toe te passen, is men in staat om de veiligheid van alle reizigers te garanderen terwijl ze genieten van hun vakantie in Belize. Van de nieuwe Belize Health-app tot verbeterde hygiëneprotocollen voor hotels, touroperators en toeristische attracties. We hebben ons reisbeleid opnieuw ontworpen, zodat u zich op uw gemakt voelt terwijl u Belize ontdekt en er van geniet.                                                                            

 

 

                                                        TripSavvy Recommends

Belize heeft onlangs de 2020 “Editor’s Choice” Award gewonnen als Industry Leader voor ons Covid-19 toerismebeleid.

 

 

WTTC SafeTravels Stamp of Approval 

Belize ontving ook de World Travel & Tourism Council's (WTTC) zeer populaire

Safe Travels stempel. 

 

 

CDC-UPDATE

Het Center of Disease Control and Prevention (CDC) in de Verenigde Staten (VS) heeft aangekondigd dat het vanaf 26 januari 2021 een negatieve COVID-19-test vereist van alle passagiers die terugkeren naar de VS. Belize breidt het aantal testlocaties nu uit voor alle vliegtuigpassagiers die Belize verlaten.

Klik hier voor meer informatie: Reisadvies Belize | Ministerie van Buitenlandse Zaken | Belize | Nederlandwereldwijd.nl | Ministerie van Buitenlandse Zaken

 Hierbij een overzicht van de Covid-19 testlocaties in Belize: Ministry of Health & Wellness Approved Testing Sites | TravelBelize.org

 

 

Reisinformatie  

Reizen naar Belize is eenvoudig. Volg gewoon het gebruiksvriendelijke systeem in vier stappen wanneer u uw reis naar Belize plant. Lees meer over onze toelatingseisen hier en klik hier voor de Belize's Safe Corridor informatie.

 

       

                                  

                                  

Download de app

Download de Belize Health App en vul de vereiste informatie in binnen 72 uur van uw vlucht naar Belize in. KLIK HIER voor een korte handleiding. * Attentie voor alle Android-gebruikers: wees er zeker van dat u de meest recente versie van de Belize Travel Health-app (versie 1.09 of recenter) hebt gedownload en geïnstalleerd, om technische problemen te ontwijken. Heeft u een Android-toestel? Download het .apk-bestand hier totdat de app beschikbaar is op Google Play.

Download on the App Store

 

 Golden Standard hotels goedgekeurd voor heropening. 

De veiligheid van reizigers heeft de hoogste prioriteit. Daarom zullen bezoekers van Belize tijdens fase 3 van het heropeningsplan voor toerisme van het land in een gecertificeerd Gold Standard Hotel verblijven dat is goedgekeurd voor de heropening. Deze hotels werken binnen de veilige toeristische corridor en hebben nieuwe maatregelingen en procedures toegepast met een garantie op een minimale impact op de gastervaring. 

Opmerking: deze lijst kan dagelijks worden bijgewerkt   

Klik hier voor de lijst. 

 

Veelgestelde vragen

  1. Wie kan Belize bezoeken?

Elke reiziger is welkom om Belize te bezoeken momenteel. Alle reizigers moeten:

* de Belize Health App downloaden en de vereiste informatie invullen niet later dan 72 uur voor de landing in Belize in, en* breng een negatieve Real-time Polymerase Chain Reaction (RT-PCR) Covid-19-test mee die binnen 96 uur na aankomst in Belize afgenomen is, OF Rapid Antigeen, Sophia, SD Bisensor, ABBOT (Panbio) -testresultaten die niet meer dan 48 uur voorafgaand aan de reis zijn genomen. Indien u niet één van de twee opties (een negatief testresultaat) aan kunt tonen, dan kunt u bij aankomst een Covid-19-test doen.

 

  1. Waar kan ik de Belize Health-app vinden?

De Belize Health-app is beschikbaar voor gedownload via het APK-bestand voor Android (versie 1.09 of recenter) en in de App Store. De app kan ook worden gedownload via Belize Travel Health & Safety | TravelBelize.org. De app kan op elk tijd voorafgaand aan uw reis naar Belize worden gedownload. Echter, uw gegevens dienen niet eerder dan 72 uur voor aankomst in Belize te worden ingevoerd. Indien u dit gedaan heeft, ontvangt u een unieke reis-ID en een QR-code; Het wordt aanbevolen om  hiervan  een screenshot te maken om te laten zien aan de gezondheidsfunctionaris bij aankomst in Belize.

 

   3. Ik heb geen smartphone / reis niet met een telefoon - hoe kan ik me dan registreren voor de Belize Health App?

Wanneer u geen smartphone heeft dan kunt u de app ook op een tablet downloaden.

 

  4. Waar kan ik een lijst vinden van alle landen die zijn goedgekeurd voor toegang tot Belize?

De regering van Belize (GOB) heeft op dit moment geen reisverboden voor bezoekers van Belize. We raden u aan om regelmatig naar www.travelbelize.org te gaan voor updates over Covid-19, aangezien de situatie veranderlijk blijft. Momenteel is het nog niet bekend wanneer voor Nederland het Belize het reisadvies van code oranje naar geel gaat. Houdt de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken in de gaten voor updates. Klik hier voor het Reisadvies Belize  

Voor andere veelgestelde vragen, klik hier.

 

Caribbean Culture and Lifestyle – Belize’s reismagazine - heeft een speciale editie uitgebracht in samenwerking met de Belize Tourism Board. De "Tourism Health and Safety: The Gold Standard for Belize Travel" -editie concentreert zich op reisbegeleiding en benadrukt Belize’s nieuwe gezondheids- en veiligheidsprotocollen tezamen met een uitgebreide reisgids.

Om het Belize Gold Book te ontdekken, klik hier.