Alles dat je moet weten over Caye Caulker in Belize

Op reis met Charlotte Plans a Trip. Onlangs heeft Charlotte Belize bezocht en deelt graag ervaringen en tips met ons!

 

De ultieme reisgids voor Caye Caulker

 

Één van de grootste hotspots in Belize: Caye Caulker. Vlak voor de Belizaanse kust liggen verschillende eiland (caye's). Caye Caulker is één van de bekendste eilanden. Een klein eilandje van ongeveer acht kilometer lang. Het eilandje is in het midden door tweeën verdeeld door een smalle watergeul.

De sfeer op Caye Caulker is relaxed. Een echte plek om uit te rusten: niets hoeft en alles mag! Ga een dag bijslapen en chillen. Op veel plekken op het eiland langs het water vind je hangmatten waar je rustig in weg kan dommelen. Wil je graag de relaxte sfeer doorzetten en ben je fan van yoga? Ook dit kan op Caye Caulker!

 

Vlucht boven The Great Blue Hole

 

Heb je meer behoefte aan een mooi uitzicht? Maak dan een vlucht boven The Great Blue Hole! Deze moet je hoe dan ook gezien hebben. The Great Blue Hole is een zinkgat dat van bovenaf zo rond en diepblauw is dat je het zelfs vanuit de ruimte kunt zien. Je kunt er ook voor kiezen om in deze 124 meter diepe watergrot te duiken.

Wat ook zeker een must is tijdens je vakantie in Belize: duiken of snorkelen boven het Belize Barrier Reef! Het koraalrif in Belize is een van de mooiste riffen ter wereld.

Maak je bezoek aan Caye Caulker af met een zeiltrip! Tijdens een zeiltrip slaap je op een onbewoond eiland. Heb je geen tijd om meerdere dagen te zeilen? Kies dan voor een snorkel zeiltocht of een zonsondergang zeiltrip.

Charlotte Plans a Trip vertelt je alles wat je moet weten over het eiland Caye Caulker. Van leuke activiteiten tot de beste hotels, fijne restaurants én natuurlijk hoe je vanaf Belize City naar Caye Caulker reist!